MK Grupa ulaže 1,6 milijardi eura

Investicije

Generalni direktor MK grupe Mihailo Janković je najavio da ta kompanija u ovoj godini u kojoj obilježava 40 godina poslovanja planira da uloži 400 miliona eura.

– Investicije će biti u obnovljive izvore energije, turizam i sektor nekretnina, i agrar – rekao je Janković na Kopaonik biznis forumu.

On je dodao da će veliki jubilej MK grupa, koja je i manjinski dioničar crnogorske Budvanske rivijere, iskoristiti i za najavu trogodišnjeg investicionog ciklusa.

– MK grupa do 2025. godine planira da investira oko 1,6 milijardi eura. Interesantan je podatak da je to iznos jednak vrijednosti investicija realizovanih u dosadašnjih 40 godina razvoja – istakao je Janković.

Kako je naveo, u naredne tri godine kompanija ćeo investirati isto toliko, što dovoljno govori o njenim ambicioznim planovima i značaju novih projekata za MK grupu ali i srpsku privredu.

– Uz svu kompleksnost svijeta u kojem živimo i učestale krize, moramo da razmišljamo pozitivno, okrenemo se budućnosti, ulažemo. Bez investicija nema razvoja, a domaće investicije su pokretač razvoja srpske privrede – naglasio je Janković, prenosi Investitor.me.