WhatsApp lansirao aplikaciju za mala preduzeća

Mobilni

WhatsApp je lansirao odvojenu aplikaciju, koja je kreirana da malim preduzetnicima olakša povezivanje sa klijentima

WhatsApp Business tako dodaje ključne opcije za poslovne profile, poput mjesta za mejl adresu, opis posla, adresu, veb sajt, alatke poput greetings, quick replies i away messages, kao i statistiku koja bilježi koliko je poruka primljeno, koliko poslato, te koliko pročitano.

Za one koji koriste i poslovni i privatni broj, WhatsApp Business i WhatsApp Messenger aplikacije će moći da se koriste u okviru istog uređaja, te mogu da budu registrovane i na jedan i na drugi broj telefona. WhatsApp Business je kompatibilna i sa WhatsApp We, klijentom za desktop.

Poslovni nalozi će jasno biti registrovani kao takvi, te će, nakon verifikacije, dobijati oznake koje će potvrđivati da se radi o vjerodostojnim profilima.

Aplikacija WhatsApp Business je besplatna, te trenutno dostupna samo za Android korisnike, a još uvijek se ne spominje verzija za iOS. Za sada mogu da je preuzmu korisnici u Indoneziji, Italiji, Meksiku, Velikoj Britaniji, te Sjedinjenim Američkim Državama, dok će do ostatka svijeta stići tokom narednih nedjelja.