Addiko Bank među prvima u svijetu omogućila plaćanje putem Vibera

Addiko Bank je uvela „Addiko Chat Banking“, digitalnu bankarsku uslugu koja se zasniva na Viberu, jednoj od globalno najpopularnijih komunikacijskih platformi za razmjenu poruka

Preko Vibera Addiko ne samo da direktno komunicira sa svojim klijentima, već pruža i usluge plaćanja te kreira vrijednost za svoje klijente. Ovim je Addiko Bank postala prva komercijalna banka u regionu centralno-istočne i jugo-istočne Evrope, i jedna od prvih u svijetu, koja pruža usluge plaćanja koristeći Viber.

Pojednostavljivanjem plaćanja na nivou razmjene poruka Addiko jednoj od ključnih bankarskih usluga dodaje jednostavnost i efikasnost te omogućava klijentima da koriste savremena digitalna plaćanja na ličan, direktan i pogodan način.

„Addiko Chat Banking” je visoko-savremena, ali istovremeno jednostavna, laka i praktična digitalna bankarska usluga koja korisnicima omogućava da odmah izvrše plaćanja u domaćem platnom prometu, provjere stanje na bankovnom računu, imaju uvida u transakcije, koriste platne obrasce te vrše plaćanja. Istovremeno, korisnici putem “Addiko Public naloga na Viberu” mogu dobiti informacije o uslugama i proizvodima Banke, pronaći najbliže poslovnice ili bankomate te direktno komunicirati sa bankom.

„Addiko Chat Banking” transformiše plaćanje i vodi ga u eru razmjene poruka. Radi se o usluzi budućnosti koja nam je sada dostupna, i veoma smo ponosni na to da mi predstavljamo ovu inovaciju i uvodimo nešto za šta smatramo da će postati standard u bankarstvu u predstojećim godinama – izjavila je Sanela Pašić, predsjednik Uprave Addiko Bank d.d. Sarajevo, dok je Mario Ivanković, predsjednik Uprave Addiko Bank a.d. Banja Luka, dodao da je ova usluga ono što je internet bankarstvo bilo prije 15 godina, a mobilno bankarstvo prije 10 godina – savremena usluga koja omogućava da se mnogo lakše i jednostavnije upravlja finansijama.

Aktiviranje „Addiko Chat Banking” vrši se preko usluge elektronskog bankarstva Addiko EBank, bez naplaćivanja dodatne naknade korisnicima. Dnevni limit za plaćanja je 500 KM i uplate se mogu vršiti prema fizičkim licima i pravnim licima, pri čemu primaoci novca ne moraju da imaju instaliranu uslugu „Addiko Chat Banking”, budući da se uplate vrše po istom načelu kao i ostale transkacije internet bankarstva i autorizovane su PIN-om.

– Razvijamo se od „chat” aplikacije prema komunikacijskoj platformi. Milioni ljudi koriste Viber na dnevnoj bazi i naš cilj je da učinimo njihov dan malo lakšim. Praćenje profila kompanije omogućava vam interakciju sa njom kroz jednostavan 1-na-1 „chat” ili pomoću „chat-bot-a”. Svaki korisnik može zatražiti informacije i upravljati svojim uslugama na brz i siguran način. Takođe, vidimo i veliki interes za takvom vrstom B2C (business-to-client) komunikacije iz biznisa – poručio je Atanas Raykov, generalni menadžer Vibera za region centralno-istočne Evrope.

Addiko se ponosi uvođenjem usluge „Addiko Chat Banking” u partnerstvu sa Comtrade Digital Services i Viberom, koji ima više od 34 miliona aktivnih korisnika u regionu, pri čemu je Bosna i Hercegovina među najbrže rastućim tržištima Vibera.