Tijana Bogićević predstavnica Srbije na Evrosongu

Predstavnica Srbije na 62. pjesmi Evrovizije biće srpska pop pjevačica Tijana Bogićević

Odluku o srpskoj predstavnici donijeli su urednici Muzičke redakcije RTS-a.

Tijana Bogićević trenutno živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama. Već je učestvovala na Pjesmi Evrovizije 2011. godine kao prateći vokal, kada je Srbiju predstavljala Nina Radojičić sa pjesmom “Čaroban”. Evrovizijsko iskustvo smatra neprocjenjivim i uvijek je priželjkivala da se ponovo pojavi na toj pozornici.

Autori ovogodišnje srpske pjesme su muzički producenti, kompozitori i osnivači “Symphonix International”: Borislav Milanov, Bo Persson, Johan Alkenas i Lisa Ann-Mari Linder.

Kao autori radili su na mnogim projektima, a na Pjesmi Evrovizije su ostvarili značajne uspjehe i bili dio tima koji je 2014. godine pobijedio na takmičenju sa Končitom Vurst i pjesmom “Rise Like a Phoenix”. Autorski su tim numere „If Love Was A Crime”, sa kojom je Bugarska prošle godine osvojila četvrto mjesto!

Tokom godina radili su zajedno ili odvojeno na mnogim albumima i sarađivali sa umjetnicima kao što su Kelly Clarkson, John Legend, Kylie Minogue, Lady Gaga, Jonas Brothers, Tokio Hotel, Mary J. Blige, Armin Van Buren, Conchita Wurst, Jamiroquai…

Takmičenje za 62. Pjesmu Evrovizije biće održano u glavnom gradu Ukrajine, Kijevu. Polufinalne večeri  su zakazane za 9. i 11. maj, dok će veliko finale biti održano 13. maja.