Dizajnerka nakita tužila Saru Džesiku Parker

Zvijezdu kultne serije Seksi i grad i modnu ikonu Saru Džesiku Parker tužila je dizajnerka nakita Ket Florens zato što nije promovisala njenu liniju dijamantskog nakita za šta je bila plaćena 7,5 miliona dolara

Usred premijere filma Sare Džesike Parker Blue night koji se prikazuje na Tribeka filmskom festivalu i promocije nove kolekcije venčanica SJP x Gilt, glumica se bavi višemilionskom tužbom.

Dizajnerka nakita Ket Florens saopštila je ove sedmice na federalnom sudu u Njujorku da je glumici platila pet miliona dolara u ratama i isplatila 10 odsto od prodaje nakita, što je sveukupno iznosi 7,5 miliona dolara, prenose američki mediji.

Dizajnerka je takođe izjavila da je Sara Džesika Parker promovisala kolekciju nakita u jesen 2016. godine kada je kolekcija prvi put izašla, ali da je nedugo nakon početka sporazuma sva dobronamjerna saradnja prestala.

Navodno je Sara Džesika Parker trebalo da prisustvuje predstavljanja kolekcije, ali glumica sve do početka događaja nije javila vrijeme kada bi mogla prisustvovati predstavljanju nakita zbog čega je sve otkazano.

– Taj datum i vrijeme nisu odgovarali za večernje predstavljanje proizvoda koje je bilo planirano i bilo dio ugovornih obaveza. Uprkos tome, optužena je odbila da pruži alternativne večernje termine ili datume – napisala je u tužbi Florens.

Dizejnerka tuži Parker zbog kršenja ugovora i nepažnje i pogrešnog predstavljanja. Ona traži odštetu za troškove proizvodnje linije sa Parker i kompenzacionu odštetu.