Huawei P9 i P9 Plus do sada prodati u 12 miliona primjeraka

Huawei je prošlogodišnje modele P9 i  P9 Plus prodao u rekordnom broju, ali i prodaju smartphonea u odnosu na 2015. podigli su za 29%

Huawei P9 opremljen sa dvije Leica kamere na leđima, upakovan u skladno kompaktno kućište i sa hardverom, koje se ne srame poznatije brend name konkurencije u top segmentu, postigao je za kompaniju zavidan uspjeh.

Kombinovana prodaja modela P9 i brata P9 Plus, do sada se popela do 12 miliona primjeraka, što je za Apple i Samsung par sati prodaje novog flagshipa, ali je za sada trećeg po redu proizvođača smartphonea u svijetu itekakav rezultat. Prodaja ova dva modela ne bi ni sad kad je P10 izdat trebala da prestane. I dalje su onom što nude sasvim aktuelni.

Huawei je prodaju smartphonea u 2016. u odnosu na godinu dana ranije podigao za 29% i popeo se na 139 miliona prodatih smartphonea. To je osnažilo njihovog izvršnog direktora odjeljenja potrošačke elektronike da najavi kompanijine agresivne ciljeve da u roku od 2-3 godine nadmaše Apple i postanu svjetski broj 2, a uskoro nakon toga i Samsung skinu sa trona. (Itvesti)