Ovaj telefon cijenom baca rukavicu skupoj konkurenciji

Mobilni

Ovo je Honor 9 i njegove specifikacije, izgled i cijena postavljaju pitanje svrhe kupovine bilo kojeg skupljeg modela

Honor 9 je izuzetan telefon u svakom smislu: dizajnom, cijenom i svojim karakteristikama, pa to jasno želimo da istaknemo u odnosu na konkurente.

U odnosu na Honor 8 novajlija, Honor 9, je zaobljeniji, ima veće zakrivljenje stakla sa zadnje strane i skener otiska prsta, koji možete da koristite za upravljanje telefonom i sklonite Android tastere, premješten je na prednju stranu. Eksterijer je i dalje nevjerovatan – sigurni smo da je ovo jedan od najljepših telefona ikad napravljenih!

Iako nema QHD rezoluciju, Honor-ov IPS ekran dorađen je da podržava DCI-P3 standard, koji će omogućiti bolju reprodukciju boja u svim uslovima. To što je rezolucija „samo“ Full HD rezultiraće boljim radom tj. bržim, ali i dugotrajnijom baterijom tj. autonomijom. Dijagonala ekrana je 5.15 inča, što je oko 13.1 centimetar i ne možemo da kažemo da smo očekivali nešto veće.

Kamere pozadi nemaju Leica oznaku, a Honor tvrdi da novi tip hibridnog zumiranja tokom kojeg se koristi optika obe kamere neće biti drugačija od optičkog zuma. Ostaje nejasno da li kamera otpozadi podržava optičku stabilizaciju, kao što je ima Huawei P10, ali to ćemo saznati tek kad se ovaj telefon pojavi kod nas ili kad neko pouzdan objavi taj podatak.

Najavljene cijene za kinesko tržište su 340 eura za model od 4/64 gigabajta memorije, 400 eura za model 6/64 gigabajta i 450 evra za model sa 6/128 giga memorije. Cijena Honor 8 modela u Srbiji je trenutno 490 eura.