Galaxy S8 u prodaji bez jedne od glavnih odlika

Samsung je potvrdio za da će se Galaxy S8 pojaviti na tržištu bez jednog od glavnih elemenata koje je ranije predstavio, a to je Biksbi, glasovni asistent

Digitalni asistent, kojeg je Samsung najavio prošlog mjeseca zajedno sa svojim najnovijim pametnim telefonima, je malo drugačiji od Siri ili „Google now” zbog njegovih afiniteta ka tekstualnim i pretragama uz pomoć kamere, pored glasovnih komandi. Biksbi će ipak biti lansiran u kompjuterskoj verziji uz „Vision“ opciju i deluks ekran sa notifikacijama koje naziva „Bixby Home“. Samsung je istakao da će jedna od glavnih funkcija asistenta, “Bixby Voice”, biti nedostupna kupcima do kasnije u toku proljeća.  Ovo je dokaz da Samsung ima za cilj da uđe u borbu glasovnih asistenata, nakon što je prethodne godine kupio kompaniju VIV Labs.

Samsung je ranije najavio da će Biksbi biti dostupan u pojedinim ključnim aplikacijama, sa omogućenim glasovnim kontrolama i na ograničenom broju jezika. Međutim, ispostavilo se da će se i na to ipak sačekati.