Na prodaju Darlington vila za 48 miliona dolara

 

Imanje Darlingtona Estate je jedan od najveličanstvenijih posjeda u SAD-u

Nalazi se na oko 40 km udaljenosti od Njujorka, ovo arhitektonsko remek-djelo je izgrađeno davne 1907. godine i pedantno i temeljno je renovirano tokom proteklih sedam godina u cilju da ponudi samo najbolje u smislu luksuznih pogodnosti, dekora i kvalitetne udobnosti.

Trospratna vila pred vama, nudi oko 15.000 kvadratnih metara nevjerovatnog stambenog prostora, sa čak 58 soba i više od 12 hektara spektakularne idile uokvirene Ramapo planinama.

San Džordža Krokera, sina željezničkog magnata Čarlsa Krokera, realizovan je po uzoru na veličanstveni istorijski engleski zamak po zamisli poznatog arhitekte Džejmsa Brite, koji je takođe odgovoran za izgradnju Američkog univerziteta i Lincoln Memorial centra u Vašingtonu.

Sedmogodišnji proces renoviranja bio je još zahtjevniji od izgradnje, a na prvom mjestu kako bi se zadržali svi njegovi originalni arhitektonski detalji i dragocjeni materijali u želji da se sačuva i vrati nekadašnji sjaj ovoj vili.

Sva kupatila su obnovljena i konstruisan je novi predivan dnevni boravak, koji oplemenjuje inače raskošnu ponudu ove kuće.

Impresivan tim arhitekata, dizajnera, zanatlija, lokalnih umjetnika i talentovanih italijanskih drvodelja radio je zajedno da ovoj vili da elemente 21. veka, a da pritom zadrži svoj originalni šarm i eleganciju.

Darlington ima brojne luksuzne sadržaje koji će šokirati i izazvati strahopoštovanje, pa čak iako ne možemo da ih imenujemo sve, dovoljno je samo pomenuti ogromnu salu sa visokim tavanicama, orgulje iz 16. vijeka, biblioteku sa ogromnim oslikanim tavanicama, prelijepu trpezariju namijenjenu ceremonjalnim događanjima, sobu za čaj ili kuhinju poput profesionalnih u restoranima. U tom dijelu vile nalaze i bioskopska sala, vinski podrum, soba za uživanje u finim pićima i cigarama, luksuzni SPA centar, bazen ili sauna.

Na posjedu se nalazi i ogroman teniski teren, dvije fontane, spoljašnji bazen, kao i garaža za čak 8 automobila. Sve to ulazi u cijenu od 48 miliona dolara.