Gradonačelnik proglasio „La La Land“ dan u Los Anđelesu

Gradonačelnik Los Anđelesa Erik Garseti proglasio je „La La Land“ dan u tom gradu, u čast mjuzikla koji je ove godine osvojio šest Oskara i svojim pjesmama i plesovima bacio svjetlo na brojne lokale u tom gradu

Akrobate okačene na kanapima na zgradi Skupštine grada, izvele su performans. Gradonačelnik Garseti je svirao klavir, a bend je izveo izbor numera iz filma, uključujući i pjesmu „City of Stars“.

– Zadovojstvo mi je proglasiti ovaj dan i pozvati Demiena Chazellea da bude dio La la land dana. Ovo je dan kada možete proslaviti svoje snove, možete plesati u blizini vašeg automobila, a da to opet ne bude u saobraćaju, možete se zaljubiti, u nekoga ili u vaš grad. Sretan vam La la land dan, poručio je gradonačelnik.

Deklaracijom se poštuje Oscarom nagrađen mjuzikl u kojem glavne uloge igraju Ema Stone i Ryan Gosling. „La La Land“ govori o džez pijanisti koji se u Los Anđelesu, srcu zavodljivog i nemilosrdnog šou biznisa, zaljubljuje u neuspješnu mladu glumicu. Mjuzikl je dobitnik nekoliko značajnih nagrada, a redatelj mjuzikla je Demijan Čazel.