Will Smith u Poreču slavi 30 godina karijere

Jedna od najvećih zvijezda današnjice dolazi u Hrvatsku 25. i 26. avgusta na festival  MTV SummerBlast

Iako ljetna festivalska sezona još nije počela, organizatori festivala MTV SummerBlast pobrinuli su se da ima glamurozan kraj! Jedna od najvećih zvijezda današnjice, glumac Will Smith dolazi u Poreč! Popularni „Princ iz Bel Aira“ i DJ Jazzy Jeff poznat kao njegov bratić iz serije u kojoj su glumili sami sebe; vraćaju se počecima karijere upravo nastupom na jednoj od najljepših ljetnih pozornica. Tako će i obilježiti 30 godina muzičke avanture.

Will i DJ Jazzy Jeff, zajedno i odvojeno, ikone su hip hop muzike od samih početaka. Njihovi zarazni hitovi Summertime, Girls Ain’t Nothing But Trouble i Parents Just Don’t Understand, za koji su nagrađeni i s prvom ikad nagradom Grammy za najbolju rep izvedbu, postali su klasici.

Djelujući pod vlastitim imenom, Will Smith je tokom 90-ih i 2000-ih uspješno gradio holivudsku glumačku karijeru, postajući jedna od najomiljenijih zvijezda svih vremena. Upamćen je po glavnim ulogama u filmovima: Dan nezavisnosti; Ja, robot; Hancock; Hitch ali i po serijalu Ljudi u crnom. Ali, ipak, nikad se nije odrekao muzike pa je istovremeno objavio i solo hitove kao što su Gettin ‘Jiggy wit It, Men In Black, Miami i Boom Shake the Room.

Iako je poznat po ulozi Willovog bratića iz popularne serije Princ iz Bel Aira, DJ Jazzy Jeff jedan je od pionira hip hop muzike za šta je nagrađen s tri nagrade Grammy, tri American Music Awards, dvije nagrade NAACP, dvije Soul Train Music Awards i jednom MTV Music Award. Vještinu tzv. turningtables brusio je godinama zbog čega je danas jedan od najuspješnijih turningtableista u svijetu.

U Poreč 25. i 26. avgusta stižu i Dimitri Vegas & Like Mike, Oliver Heldens, Galantis, Jonas Blue, Duke Dumont, Tinie Tempah, Mike Perry, Far East Movement i R3wire & Varski.