MacBook linija dobija nove procesore

Apple-ova tradicionalna developerska konferencija WWDC održaće se za oko tri nedelje u kalifornijskom San Joseu, a osim novih verzija OS-ova, trebalo bi da budu predstavljeni novi iPad i prvi Apple-ov pametni zvučnik

Na ovogodišnjem WWDC-u biće, navodno, predstavljeni i osvježeni MacBook laptopovi, kao odgovor na nedavno predstavljenu liniju Microsoft Surface laptopa. Nadogradnju s novim Intel-ovim procesorima trebala bi da dobiju tri modela. Pre svega tu je MacBook Pro koji će dobiti noviju verziju Kaby Lake procesora. 12-inčni MacBook i 13-inčni MacBook Air takođe bi trebali da dobiju novo Intel-ovo „srce“, pa bi tako korisnici imali veći izbor novih laptopova sa novim specifikacijama. Spolja bi izgled svih spomenutih modela trebao da ostane nepromijenjen.

Apple je nakon predstavljanja posljednje generacije MacBook-a dobio kritike na račun procesorske snage istih, jer su izradili uređaje koji su inferiorni konkurentskima i optimizovani za manju potrošnju baterije umjesto da se fokusiraju na performanse. Za 20-ak dana vidjećemo hoće li nova linija MacBook-a uspjeti da pomiri ova svijeta.