Teodosići kupili kamp Breza na Divčibarama

Kamp Breza na Divčibarama prodat je preduzeću Sport agent iz Beograda, čiji su vlasnici Jovan i Miloš Teodosić, valjevski košarkaši

Divčibare sada imaju realnu šansu da ožive i grad će dati svoj doprinos kroz infrastrukturu – kaže tim povodom zamjenik gradonačelnika Dragan Jeremić.

– Prodaja kampa je posao koji traje već tri godine i započet je pregovorima sa HTD-om Vujić. Ti pregovori su propali, a kompanija Vujić nije našla za shodno da prihvati ponudu Teodosića da budu baza za njegov kamp. Oni su tada odlučili da iskoriste šansu na Srebrnom jezeru i investirali su tamo. Uvidom u plan regulacije shvatili smo nakon toga da gradnja nije ni bila moguća. Tamo smo na gradskim parcelama mogli da pravimo samo parkove – objašnjava Jeremić početke pregovora.

Kako kaže, nakon toga Grad je pristupio izmjeni plana regulacije i novi plan u potpunosti je promijenio izgled Divčibara, stavljajući gradske parcele u funkciju.

– Ponovo smo ušli u pregovore sa braćom Teodosić da dođu na Divčibare. Sada je ugovor doveden do kraja i ušli su u kupovinu za 206.000 eura, a na nama je da kao lokalna samouprava pomognemo da njihov projekat koji vrijedi više miliona eura bude realizovan uz prateću infrastrukturu, kaže Jeremić i dodaje da se moraju intenzivirati projekti i radovi na gradnji kanalizacije, pristupnih puteva i elektro mreže – kaže on.

Na mjestu sadašnjeg kampa biće izgrađen hotel sa minimum 80 soba, sa kongresnom salom, fitnes centrom, bazenom, restoranom, kafeom, prodavnicom i ekonomskim i programskim sadržajima. Novi kupac preuzeće i obavezu gradnje zatvorene sportske sale sa pomoćnim sadržajima.

Kupac će imati obavezu i da izgradi unutrašnje saobraćajnice sa parking prostorom, ali i otvorene sportske terene za fudbal, košarku, odbojku i rukomet.