Ovo je ubjedljivo najskuplji svjetski grad za ljubav!

Dojče banka proračunala je koliko košta „muvanje“ u gradovima širom svijeta

Nigdje jedan izlazak sa potencijalnim partnerom ne košta kao u Cirihu. Posljednjih par godina, švajcarski grad je uzeo primat kada je u pitanju najskuplji izlazak koji može obuhavatiti taksi prevoz, večeru za dvoje, bezalkoholna pića, karte za bioskop i nekoliko piva, ako je sudeći po posebnom izvještaju Dojče banke.

Izlazak u Cirihu košta oko 195.90 dolara, pa Džim Rid i Sukondo Šanda iz Dojče banka savjetuju stanovnike ovog grada da svoje bolje polovine biraju pažljivo i da stupaju u brak mladi jer će im se tako više isplatiti.

Cilj ovog istraživanja je da se stekne uvid da li se kurs prilagođava ili ne velikim razlikama u cijeni, kao što ekonomska teorija predviđa da bi trebalo. Prvo mjesto na ovoj listi trebalo bi da investitorima i budućim ljubavnicima pruži uvid da jak kurs jedne zemlje znači paprene cijene za njihove evropske susjede.

Pariz se na ovoj listi nalazi na 17. mjestu, a od 47 mjesta na listi, najmanje košta izlazak u Kuala Lumpuru, Džakarti i Manili.

Pet piva i dvije pakle cigareta najskuplji su i Oslu i Melburnu gdje koštaju 75 dolara, što je za 119 procenata skuplje nego na Menhetnu. Okland je na trećem mjestu sa 104 procenata. Isti proizvodi najeftiniji su u Češkoj i Južnoj Africi – samo 23 procenata u odnosu na Njujork.

Ovo je 10 najskupljih gradova svijeta za parove:

1. Cirih
2. Oslo
3. Tokio
4. Amsterdam
5. Njujork
6. Brisel
7. London
8. Sidnej
9. Pariz
10. Hong Kong

(Bloomberg)