Kauai-zeleni biser Havaja koji morate posjetiti

Kauai je jedno od najstarijih havajskih ostrva, staro oko 7 miliona godina prema procjenama stručnjaka. Kauai je takođe i savršeno tropsko ostrvo, sa najviše kiše, koja je uslovila rađanje bujnih zelenih prašuma, tropskih bašti i mnogo čega drugog zbog čega je poznato kao Garden Island. Ukoliko planirate posjetu Havajima, Kauai mora biti na samom vrhu liste.

Ovo ostrvo ima dosta predivnih plaža i prašuma, a dok ste tamo, na raspolaganju će vam biti i brojne aktivnosti i mjesta koja možete istražiti. Lokacija koju odaberete za svoje odsjedanje će odrediti sve ono što ćete vidjeti i u čemu ćete moći da uživate.

Na ovom ostrvu, postoje brojni gradovi i naselja koja su vrijedna vaše posjete, a samo ostrvo je poznato po svojoj ležernoj atmosferi i veličanstvenim pejzažima, sa izobiljem ljepote. Možda ste se nekada zapitali šta je najbolje od najboljeg što ovdje možete vidjeti? Mi smo odlučili da vam predstavimo listu naših omiljenih aktivnosti.

Aktivnosti u prirodi

Kalalau staza

Na ostrvu, ova staza je jedna od najpoznatijih, sa svojim brojnim dolinama, vodopadima, morskim pećinama, prašumama i predivnom Kalalau plažom. Čitavu stazu možete istražiti za 3-5 dana, a možete doći do određenog dijela i odlučiti da uživate u svim ljepotama koje vam on nudi.

Waimea Canyon staza

Opisan kao Veliki kanjoj Pacifika, Waimea kanjon nalazi se u okviru istoimenog nacionalnog parka i obavezni je dio svake posjete. Najpopularniji dio staze je Canyon trail, koji se može preći za 3 do 4 sata. Šetnja kroz kanjon će vam dati priliku da uživate u pogledu na scenske vulkanske stijene i pećine, a završava se predivnim Waipo’o vodopadima.

Kilohana plantaža

Ako vam šetnja kroz guste prašume i kamene vulkane nije najprivlačnija stvar na svijetu, savjetujemo vam da istražite Kilohana plantažu, istorijsku znamenitost koja je izgrađena 1930.godine, među poljima šećerne trske. Ovdje možete degustirati rum, kupiti proizvode od molase i šećerne trske, a možete uživati u pravom havajskom luauu. Plantaža nudi brojne atrakcije, uključujući i sopstveni željeznički sistem.

Istraživanje ostrvskih gradova

Hanapepe

Hanapepe je maleni istorijski grad, koji vam nudi mirne, male i tihe ulice, ispunjene kafeima, umjetničkim studijima i prodavnicama ručno izrađenog namještaja. Glavna atrakcija je istorijski Hanapepe most, koji prelazi preko treće najveće rijeke Havaja.

Hanalei

Hanalei je opušteni surferski grad, gdje možete uživati u savršenim plažama i visokim talasima, dok vas okružuju planine sa bujnim zelenilom. Kada završite sa surfovanjem, prošetajte kroz grad i istražite male prodavnice, restorane i tržnice.

Poipu

Veći od Hanapepea i Hanaleia, Poipu je prava atrakcija Kauaija. Tu se nalaze najosunčanije plaže ostrva i atrakcije poput National Tropical Botanical Gardens parka, koji je jedan od najboljih u svijetu. Obavezno posjetite stari Koloa grad, sa glavnom ulicom u kom se nalaze lokalne bakalnice i restorani sa porodičnim ponudama.

Plaže

Poipu Beach Park

Ova plaža se nalazi u regiji prethodno pomenutog grada, gdje se možete oprobati u ronjenju i istraživanju korala, sa izobiljem morskog života. Ukoliko ste dovoljno velike sreće, možda ćete se susresti sa slavnim zelenim morskim kornjačama.

Salt Ponds plaža

Smještena nadomak Hanapepea, ova plaža jedna je od najboljih za porodice sa djecom. Ovdje se nalazi jedino prirodno slano jezero na Havajima, voda je relativno mirna i u njoj se može uživati bez brige o talasima.

Hanalei zaliv

Ova plaža posjeduje bijeli pijesak, koji kao savršeni kontrast dobija predivne planine. Sama plaža je jedna od najpopularnijih i posjeduje ponešto za svakoga. Surferi mogu uživati u visokim talasima, a plivači se mogu zadržati bliže grebenu, gdje je voda mirnija.

Kauai ostrvo je puno prirodnih čuda, i jednostavno je nemoguće pokriti sve u jednom tekstu. Ova destinacija posjeduje najljepši izgled na čitavom svijetu, predivne prirodne atrakcije, i sadrži najbolje od tri najpopularnija elementa – mora, prašume i planina. Svaki put kada dođete ovdje, otkrićete nešto novo u čemu možete uživati. Jedno je sigurno – nakon prve posjete ćete se svakako vratiti.