Jugoimport u Indiji dobio posao od 3 milijarde eura

Indijska kompanija Anil Ambani grupa sklopila je strateško partnerstvo sa srpskim Jugoimport SDPR-om vrijedan 2,7 milijardi eura u narednih deset godina

Kako javljaju indijski mediji, partnerstvo se odnosi na proizvodnju municije i otkrivanje poslovnih mogućnosti.

Kompanija Anil Ambani grupa je to objavila, kako se navodi, dan nakon što se šef Rilajns defens amjunišn u okviru koje ta kompanija posluje, sreo sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Susretu su prisustvovali i ministar odbrane Zoran Đorđević, kao i generalni direktor Jugoimport SDPR-a, navodi se u tekstu.

-Dvije kompanije će zajedno raditi između ostalog na polju naoružanja, sa projektovanim zahtjevom indijskih oružanih snaga u narednih deset godina od 2,7 milijardi eura – navodi se u izjavi.

Navodi se i da postoji mogućnost izvoza naoružanja, zajedno sa transferom tehnologije originalnih proizvođača vojne opreme i proizvodnju u Indiji.

Jugoimport je, piše u tekstu, državna kompanija i lider na tržištu naoružanja i vojne opreme, koji je ponudio potpuno tehnološko rješenje u skladu sa zahtjevima indijske vlade i kompanije Rilajans grupa, koja je predložila grinfild investiciju za izgradnju fabrike za proizvodnju municije.

Kako je navedeno, Rilajns grupa će takođe raditi na razvoju nove generacije municije kako bi izašla u susret potrebama indijskih oružanih snaga u budućnosti.

Indija trenutno uvozi skoro polovinu municije, za koje godišnje izdvaja 1,4 milijarde eura.