Južnoafrikanci ulažu 110 miliona eura u trgovački centar

NEPI Rockcastle posluje deset godina, u sedam zemalja, a vrijednost njihove imovine iznosi oko šest milijardi eura

Predstavnici južnoafričke kompanije NEPI Rockcastle predstavili su budući trgovački centar Promenada u Novom Sadu za koji najavljuju da će biti najveći i najsavremeniji u regiji. U temelje trgovačkog centra, koji se gradi na lokaciji između stadiona “Karađorđe” i SPENS-a položena je krajem prošle sedmice vremenska kapsula.

Jelena Jevremović, menadžerka kompanije NEPI Rockcastle za Srbiju, rekla je da će Promenada biti najveći i najsavremenijim trgovački centar u Srbiji, a njegovim otvaranjem za 25 posto će se povećati ukupan prostor trgovačkih centara u Srbiji.

– Trgovački centar će imati četiri nivoa i dva sprata. Planirani su brojni sadržaji među kojima će biti dominantna zabavna zona. Do kraja godine biće izgrađen dio iznad površine zemlje, a cijeli objekat će biti završen do kraja sljedeće godine – rekla je Jevremović.

Predstavnik kompanije NEPI Rockcastle Aleksandru Morar je rekao da je vrijednost objekta 70 milijuna eura i dodao da će dodatne sadržaje, poput kina ili teretane, finansirati zakupci prostora, a sa sredstvima već uloženim u parcelu ukupna vrijednost projekta veća je od 110 miliona eura.

NEPI Rockcastle posluje deset godina, u sedam zemalja, a vrijednost njihove imovine iznosi oko šest milijardi eura.