10 najboljih motivacionih govora – Poučni, snažni i dirljivi..

Da li vam se nekada desilo da vas nečija rečenica ili govor navedu da razmišljate drugačije i promijenite jedan dio svog dosadašnjeg života?

Ljudi koji se obraćaju u ovom videu prošli su mnoge nedaće, uspone i padove prije nego što su postali to što jesu i došli u situaciju da drže motivacione govore drugima.

Motivation grid objavio je snimak koji je najavio kao deset najboljih motivacionih govora. Saslušajte Pitera Dinklidža koji govori o prvim danima svog posla, Marka Cukerberga koji objašnjava da najveći uspjeh dolazi iz slobode da napravite neuspjeh, Stivena Spilberga koji govori da moramo slušati unutrašnji glas, a ne tuđe mišljanje, Dž.K. Rouling koja priča o raspalom braku i siromaštvu iz kojih je počela kao propali slučaj ili Opru Vinfri koja glasno poručuje da moramo shvatiti da je odgovornost za naš život na nama samima.

Pored njih čućete nevjerovatne govore Čarli Deja koji kaže da ostanemo gladni života, Silvestera Stalonea koji kaže da poslije svakog udarca moramo ustati, Vila Smita koji na jedinstven način objašnjava da je strah iluzija, Erika Tomasa koji pita svoju publiku koliko zaista žarko žele uspjeh i Martina Lutera Kinga koji šalje poruku da moramo vjerovati u sebe.

(Bizlife)