Elon Musk: Vrijeme je za razbijanje Amazona

MANAGER

Njegov tvit reakcija je na tvit pisca Alexa Berensona koji je objavio screenshot koji pokazuje da njegova najnovija knjiga o koronavirusu ne udovoljava Amazonovim standardima za prodaju.

Berenson je kritičar zaključavanja koronavirusa i sugerisao je da su rizici od ozbiljnih bolesti ili smrti mnogo manji od prijavljenih, posebno za mlađe ljude.

“Ovo je suludo @JeffBezos”, rekao je Musk, označavajući izvršnog direktora Amazona.

„Vrijeme je da se razbije Amazon. Monopoli su pogrešni! ”

Amazon je kasnije saopštio da je knjiga uklonjena greškom, da se vraća i da su kontaktirali Berensona.

Musk je bio glasni kritičar vladine politike tokom pandemije koronavirusa. Takođe je tvitovao u korist ponovnog otvaranja zemlje, a tokom Teslinog konferencijskog poziva rekao je da su naredbe za boravak kod kuće fašističke, između ostalog.

Ovo je tek jedna u nizu Muskovih verbalnih eskapada na Twitteru. Njegov najnoviji primjer bio je 1. maja, kada je tvitovao kako su Tesline dionice preskupe. U 2018. godini na Twitteru je rekao da će Teslu pretvoriti u privatnu kompaniju kada cijena dionice bude 420 dolara i da je već osigurao finansiranje. SEC ga je tužio zbog tog tvita, a Musk i Tesla platili su zasebne novčane kazne u iznosu od 20 miliona dolara u sklopu nagodbe, a Musk je pristao da preda svoje tweetove nadzorniku.

U maju 2019. američko Ministarstvo pravosuđa je najavilo antitrustovsku reviziju grupe Big Tech. Odbor za pravosuđe zatražio je dokumente od matične kompanije Amazon, Apple, Facebook i Google Alphabet. Bezos je jedini izvršni direktor koji je izrazio rezerve zbog nastupa pred komisijom.