Kopirali su iPhone, ispalo je, doslovno, naopako

Mobilni

OnePlus 5 zaista je djelovao kao dugo očekivano osvježenje u smartfon eliti – moćan, pristupačan (u odnosu na ostale premijum telefone) i veoma kvalitetnog kućišta

OnePlus 5 je i lijep, mada očigledna kopija iPhone 7 uređaja, ali dobro, i drugi kopiraju.

Nažalost, problemi su počeli da se pojavljuju odmah nakon premijere i glavni nedostatak je ekran montiran naopako – ono što je trebalo da ide gore završilo je dole. Umjesto da tečno odlazi nadole ili nagore, sadržaj se razvlačio na ekranu, uz kašnjenje.

Prema tvrdnjama korisnika, kad se telefon okrene za 180 stepeni to se ne dešava, što bi značilo da je ekran pogrešno montiran na te uređaje i da softverski dodatak ne može da popravi ovaj problem.

Ekipa istraživača otkrila je da je to tako, uprkos onome što je OnePlus tvrdio, zbog toga što je kineska kompanija pošto-poto željela da iskopira dual kameru sa iPhone 7 Plus uređaja, a realno nije bilo mjesta u kućištu telefona za tako nešto, zamijenjen položaj tj. orijentacija ekrana.

Nažalost, to je rezultiralo različitim problemima s prikazom, koje OnePlus vjerovatno neće biti u stanju da popravi. OnePlus je već rekao da je problem sa „skrolovanjem“ i kašnjenjem sadržaja „normalan“, ali to svakako nije istina, jer je on produkt nepravilno ugrađenog ekrana.

Ukoliko su ekrani zaista ugrađeni naopako, onda će OnePlus kompanija morati da povuče svaki telefon koji je iz fabrike izašao s tom greškom i podnese teret velikog „blama“, naravno.