Nokia i Zeiss zajedno u eri Androida

Mobilni

Kompanija HMD Global, vlasnik brenda Nokia i čuvena kompanija za prozvodnju optike Zeiss najavile sklapanje partnerstva sa ciljem postavljanja novih standarda u oblasti fotografisanja i snimanja u industriji pametnih telefona

Kompanije navode da je saradnja zasnovana na prethodnom zajedničkom iskustvu i stručnosti koje dijele kompanija Zeiss i Nokia, i zajedničkoj želji da se unaprijedi kvalitet snimanja i fotografisanja telefonima.

Saradnja će se odnositi na zajednički rad na više polja, od softvera, preko servisa, do kvaliteta ekrana i optičkog dizajna, što će donijeti nove mogućnosti snimanja i fotografisanja.

Saradnja dvije kompanije otpočela je prije više od jedne decenije i predvodila je tehnološke inovacije kao što su prvi mobilni telefoni sa multi-megapiksel kamerom i drugi uređaji koji su postavljali standarde, od telefona Nokia N serije do onih sa Nokia PureView tehnologijom.

Posvećenost stalnom unapređivanju korisničkog iskustva snimanja i fotografisanja smart telefonima predstavlja odraz zajedničkih vrijednosti – posvećenost kvalitetu, vrhunskoj izradi i želji da se unaprijedi korisničko iskustvo, ističu dvije komapnije.