Samsung predstavio Galaxy S9

Mobilni

Nakon nekoliko mjeseci špekulacija, cijeli svijet je napokon imao priliku vidjeti šta je to Samsung pripremio za ovu godinu. Galaxy S9 predstavljen je u Barseloni uoči Mobile World Congressa

Čekanje se isplatilo, jer je južnokorejski tehnološki gigant ispunio očekivanja, a ključni adut novog Galaxyja 9 i 9+ je svakako nova naprednija kamera.

Samsung je danas predstavio Samsung Galaxy S9 i S9+, pametne telefone koji maštovito reinterpretiraju način na koji komuniciramo, dijelimo i doživljavamo svijet. Napravljen u vremenu kada korisnici imaju povećanu potrebu za komuniciranjem i većim samoizražavanjem uz pomoć fotografija, video zapisa i emojia, Galaxy S9 i S9+ potiču inovativnost uz Samsungovu naprednu kameru. Redizajnirani, s novim dvostrukim otvorom blende koji poboljšava inovativnu kameru za snimanje pri slabom osvjetljenju, Super Slow-mo video mogućnosti i personalizovani AR Emoji, Galaxy S9 i S9+ omogućavaju korisnicima da ne propustite nijedan trenutak i da svaki dan bude nezaboravan.

Galaxy S9 i S9+ pružaju poboljšano iskustvo zabave uz moćne stereo zvučnike koji su podešeni pomoću AKG, vrhunski audio uz Dolby Atmos i profinjeni beskonačni ekran od ruba do ruba – ključni element u Samsungovoj dizajnerskoj baštini. Osim toga, Galaxy S9 i S9+ dolaze s novom SmartThings aplikacijom, koja ujedinjuje Samsungove postojeće IoT usluge u jedinstveno pametno isksustvo.

– Način na koji koristimo naše pametne telefone promijenio se, jer su komunikacija i samoizražavanje evoluirali – izjavio je predsjednik i šef sektora za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics DJ Koh.

Dodaje da, ne samo da Galaxy S9 i S9+ omogućavaju korisnicima da snime izvrsne fotografije i video zapise na bilo kojem mjestu, nego se radi o pametnom telefonu koji je dizajniran tako da im pomogne da se povežu sa drugima i da se izraze na jedinstven način.