Tarantino otkrio o kome snima sljedeći film

Američki režiser Kventin Tarantino odlučio je da snimi film o „Porodici Menson“, zajednici koju je 1960. u Kaliforniji osnovao poznati masovni ubica Čarls Menson

Ono što se za sada zna jeste da je Tarantino glumici Margo Robi ponudio ulogu Šeron Tejt, glumice i supruge režisera Romana Polanskog, koju su članovi „Porodice“ ubili u njenom domu 1968. godine. Tejt je u tom trenutku bila u osmom i po mjesecu trudnoće.

Glavnu ulogu – najvjerovatnije detektiva – trebalo bi da tumači Bred Pit, a njegovu partnerku glumiće Dženifer Lorens.

Publika će u filmu moći da vidi i Semjuela L. Džeksona, što bi značilo da će slavni glumac i Tarantino sarađivati sedmi put do sada.

Film o porodici Menson biće prvo Tarantinovo ostvarenje nakon filma “The Hateful Eight” koji je premijerno prikazan u januaru 2016. godine.

Tarantino je veliku popularnost stekao početkom 90-ih godina kada je, nakon što je stvorio uspješnu karijeru pisca i scenariste, počeo i da režira. Pored filmova, popularna je i njegova lična pojava u liku brbljivoga štrebera koji u stopu prati najnovije trendove i posjeduje enciklopedijsko znanje kako popularnog, tako i umjetničkog filma.