Džud Lo je novi Dambldor

Britanski glumac Džud Lo će u nastavku filma “Fantastične zvijeri i gdje ih naći” igrati čarobnjaka Albusa Dambldora, jednog od najznačajnih likova u čarobnom svijetu Harija Potera

Studio Vorner Bros. naveo je da će Lo u novom filmu igrati Dambldora, a radnja se odvija mnogo godina prije nego što se Hari Poter uopšte rodio.

– Vidjećemo ga decenijama ranije, gdje je Damldor još uvijek samo profesor preobražavanja u školi za čarobnjake. On je savremenik Gelerta Grindelvolda, harizmatičnog račnog čarobnjaka koji vjeruje da su čarobnjaci superiorniji u odnosu na ‘normalce’, navodi se u saopštenju.

Na kraju prvog dijela “Fantastičnih zvijeri” otkrili smo da iza lika Grindelvolda stoji Džoni Dep, koji će istu ulogu tumačiti i u nastavku. Kroz seriju knjiga o Hariju Poteru smo saznali da su Dambldor i Grindelvold bili bliski prijatelji prije nego što su postali rivali.

Autorka romana Džoan Rouling je u jednom intervjuu otkrila da je oduvijek zamišljala Dambldora kao homoseksualca, čija je jedina prava ljubav bila upravo Grindelvold. Međutim, još nije poznato da li će se novi film baviti i tim aspektom odnosa između dva velika čarobnjaka. (N1)