Saša Baron Koen u tajnosti snimio nastavak “Borata

Film

Zaplet filma još uvijek nije otkriven, kao ni detalji distribucije. Ne zna se da li će se film prikazivati u bioskopima ili će biti dostupan preko neke od striming platformi.

Ono malo što znamo je da Borat više nije nepoznati kazahstanski novinar. Javnost sada zna ko je on, pa mora da intervjuiše ljude u tajnosti. Jedan izvor opisuje da to izgleda kao “Koen koji glumi Borata koji glumi Koena”.

EPA/Joerg Carstensen
EPA/Joerg Carstensen

Originalni film iz 2006. godine je doživio ogroman uspijeh, zaradio preko 260 miliona dolara i osvojio nominaciju za Oskara za najbolji adaptirani scenario. Uspijeh “Borata” je omogućio Koenu da snimi još dva hit filma, “Bruna” i “Diktatora”, piše Digital Spy.

U međuvremenu, 2019. godine, Saša Baron Koen je prihvatio jednu od svojih rijetkih ozbiljnih uloga u Netfliksovoj mini seriji “Špijun”, zasnovanoj na istinitoj priči. Prije toga, 2018. godine je snimio “Ko je Amerika?”, satiričnu seriju o američkoj politici koja je imala samo jednu sezonu.

EPA/ARMANDO ARORIZO
EPA/ARMANDO ARORIZO

On je ispričao zašto je bilo nemoguće napraviti još epizoda. “Tokom snimanja prve sezone smo se oslonili na činjenicu da se više od decenije nisam prerušio zbog neke uloge pa niko nije posumnjao da sam to ja. U tome je problem. Morao bih da čekam još deset godina da bi mi tako nešto ponovo uspjelo”, objasnio je Koen.