Gotov posao od 450 mil eura – Nejmar potpisao za PSŽ!

Krilni napadač Barselone Nejmar da Silva potpisao je ugovor sa Pari Sen Žermenom i postao najskuplji igrač u istoriji!

Sjajni Brazilac je posle dosta komplikacija tokom dana, ali i prethodnih mjeseci, potpisao petogodišnji ugovor i oborio rekord Pola Pogbe, koga je Mančester Junajted prošlog ljeta platio Juventusu 105 miliona.

Kapiten Brazila će u Parizu zarađivati nevjerovatnih 45 miliona eura godišnje, odnosno 3,75 miliona eura mjesečno ili 865.000 nedeljno, što je 123.626 dnevno ili 5.151 na sat, tačnije 85 eura po minutu.

„Srećan sam što sam postao član PSŽ. Želim da pomognem klubu da osvoji titule koje želi, to mi je najveća motivacija i učiniću sve da obradujem navijače“, izjavio je Nejmar za zvanični sajt Parižana.

Ranije tokom dana, španska La Liga odbila je ponudu PSŽ i najavila postupak protiv ‘Svetaca’ zbog kršenja pravila UEFA Finansijskog fer-pleja (FFP), iako nema legalnih osnova za to, da bi stigao ekspresan odgovor francuske Lige 1 – sa zahtjevom da UEFA momentalno odobri prelazak Nejmara.

Nedugo zatim, i Barselona je objavila saopštenje u kom se navodi da je spomenuta klauzula isplaćena, posle čega je i defitinitivno bilo jasno da je posao zaključen.