PSŽ ne odustaje: I Mbape u Parizu za 200mil?!

Sport

Čelnici Pari Sen Žermena riješeni su na sve načine da se domognu pehara u Ligi šampiona, a predsjednik Naser El-Kelaifi nimalo ne žali novac

Od kada je preuzela klub, kraljevska porodica iz Katara ulaže ogroman novac u ‘Svece’, ali su i sebe premašili ovog leta – plativši Nejmara da Silvu Barseloni nevjerovatnih, rekordnih 222.000.000 eura.

Brazilac je pridodat već izuzetno kvalitetnom timu, ali očigledno da to nije dovoljno, pa francuski mediji i portali sve ‘glasnije’ pišu o još jednom megalomanskom transferu, kojih će očigledno biti sve više kako godine budu prolazile.

Kako se navodi, najbolji igrač šampiona Monaka, odnosno jedan od najtalentovanijih igrača svijeta, osamnaestogodišnji Kilijan Mbape blizu je dolaska u Pariz u transferu vrijednom 180.000.000, dok se njegova promocija očekuje u narednim danima na ‘Parku prinčeva’.

Međutim, kao i u slučaju Nejmara, cijeli posao mogao bi premaši 400.000.000 eura, kada se uračunaju bonusi klubu, igraču, ali i stavke za porez.

Ukoliko do realizacije transfera dođe, PSŽ bi imao možda i najbolju napadačku liniju na svijetu jer su tu već Edinson Kavani, Anhel di Marija, Lukaš Mura, Julijan Draksler…

Naravno, postavlja se pitanje kako će čelnici tima iz ‘grada svjetlosti’ ovolika ulaganja opravdati pred pravilima Finansijskog fer-pleja, ali je gotovo sigurno da imaju razrađen plan ili znaju nešto što mi ne.

Nejmara su angažovali kao ambasadora Svjetskog prvenstva, koje će se kroz pet godina održati upravo u Kataru, pa je on praktično sâm platio sopstvenu klauzulu, a ostaje da se vidi šta su smislili za Kilijana…