Federer poslije 20 godina promijenio sponzora odjeće!

Sport

Nakon punih 20 godina u opremi američke firme Najk, švajcarski teniser Rodžer Federer se na startu turnira u Vimbldonu na centralnom terenu pojavio u majici i šorcu japanskog proizvođača odeće Uniklo, sa kojim je potpisao ugovor prema kojem će godišnje zarađivati oko 30 miliona dolara

Uniklo je zvanično objavio partnerstvo sa 36-godišnjim Federerom, kako kažu, najvećim teniserom svih vremena i jednim od najuticajnijih i najpriznatiji ljudi svijeta.

Ovo partnerstvo znači da će Federer predstavljati Uniklo na svim turnirima tokom godine, počevši od ovogodišnjeg Vimbldona, saopštila je japanska firma.

Finansijski detalji nisu saopšteni, ali mediji navode da je ovaj dogovor vrijedan oko 30 miliona dolara godišnje, u poređenju sa 10 miliona dolara koje je imao sa Najkom.

Rojters prenosi da se znalo da je švajcarskom teniseru ugovor sa Najkom istekao u martu, ali se sve do danas nije naslućivalo u kojoj opremi će izaći na centralni teren Vimbldona.

Prvi nosilac turnira i dalje nosi patike Najk, jer Uniklo ne proizvodi obuću.

– Nemam dogovor o patikama. Za sada ću i dalje nositi Najk. Oni su pokazali interes da i dalje nosim njihove patike. Imam duboke korijene sa Najkom. Ali, sve je otvoreno – objasnio je Federer.

Bilo je uočljivo da čuveni teniser na svojoj opremi nema prepoznatljivo dizajniranu oznaku RF.