Irving u Bostonu, Tomas ide u Klivlend

Sport

Kraj sage o budućnosti Kajrija Irvinga, doskorašnji plejmejker Klivlenda karijeru će nastaviti u Bostonu, dok će Ajzea Tomas i Ante Žižić u suprotnom smjeru

U sastav Kavalirsa će i Džej Krauder, dok će uprava franšize u narednim sezonama na raspolaganju imati i visokopozicionirani pik na draftu 2018. godine na koji je Boston dobio pravo posle čuvene razmjene sa Bruklin Netsima u kojoj su učestvovali legendarni Kevin Garnet i Pol Pirs.

Irving je navodno iskoristio i „trejd-kiker“ opciju, kojom pristaje na smanjenje plate iz aktuelnog ugovora, kako bi omogućio da se trejd dogodi.

Irving je uoči sezone 2015/16 potpisao petogodišnji ugovor vrijedan nešto manje od 95 miliona dolara. „Trejd-kikerom“ će mu plata u naredne tri sezone biti umanjena. Kako javlja ESPN, u prvom razgovoru sa čelnicima Seltiksa Irving je rekao da je oduševljen što će postati dio te ekipe i čak najavio da odmah ostavlja otvorenu opciju da potpiše novi ugovor, po isteku aktuelnog.

Ovom razmjenom Istočna konferencija zvanično ističe svoja dva kandidata za titulu šampiona NBA lige, a obe strane mogu da budu veoma zadovoljne urađenim poslom.

Bura koja je nastala ovom razmjenom nije se pošteno ni smirila, a pojavile su se nove bombastične informacije.

Prema pisanju lokalnih medija, Dvejn Vejd, koji trenutno nastupa za Čikago, vjerovatno će preći u ekipu Tajrona Lua, a Lebron je ubijeđen da će ponovo sarađivati sa nekadašnjim saigračem.

Vejd i Džejms su četiri godine igrali zajedno u Majamiju i sada postoji opcija da budu u istom timu. To se vjerovatno neće dogoditi u predsezoni, već izvori u NBA ligi očekuju da Vejd prekine ugovor sa Bulsima, odrekne se zarade i postane slobodan agent.