Novi iPhone 8 se uopše neće tako zvati?

Mobilni

Čini se izvjesnim kako će za koju nedelju Apple predstaviti iPhone 8, 7S i 7S Plus. Međutim, hoće li se svi tako i zvati, izgleda, baš i nije tako sigurno

Pojavile su se glasine kako će u Apple-u u zadnjem trenutku promijeniti nazive pod kojima će prodavati nove modele svojih popularnih pametnih telefona.

Tako će, navodno, iPhone 8 postati iPhone X, kako bi rimskom brojkom u nazivu obilježio desetu godišnjicu predstavljanja prvog smartfona koji je postao masovno prihvaćen i globalno popularan. Model iPhone 7S bi postao iPhone 8, a 7S Plus – 8 Plus.

Po drugoj glasini nova perjanica zvaće se iPhone Edition, dok bi druga dva modela preuzela nazive 8 i 8 Plus. Te glasine nisu novost – bile su među prvima koje smo imali prilike čuti o ovogodišnjem izdanju Apple smartfona.

Ima li u njima istine saznaćemo 12. septembra, kada će u novootvorenoj konferencijskoj dvorani „Stiv  Džobs“ u Apple Parku biti predstavljeni novi uređaji, koji bi mogli doći s podrškom za bežično punjenje, bez okvira na ekranu i s dosta visokom cijenom, piše Tportal.