Bugarska zahvaljuje turistima na posjeti, svakom razglednica

Travel

Četiri stotine hiljada stranih turista koji su posjetili Bugarsku ove godine lično će dobiti razglednicu u kojoj će im ministarka turizma Nikolina Angelkova zahvaliti na izboru destinacije za odmor

Na razglednicama će biti poruka „Hvala što ste izabrali Bugarsku“, sa slikama tračke grobnice u Kazanlaku i pravoslavnog Rilskog manastira, dva istorijska zdanja kojima se Bugarska ponosi, saopštilo je danas bugarsko ministarstvo turizma.

Za razliku od nekih evropskih metropola koje pate od turističkog zasićenja, Bugarska je ove godine zabilježila dolazak pet miliona stranih turista od januara do jula, što je 7,2 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Četiri stotine hiljada turista koji će dobiti razglednicu sa zahvalnicom izabrani su nasumce iz registara hotela, navela je bugarska vlada.

„Željeli smo da učinimo mali lični gest prema njima“, rekla je ministarka i dodala da je najbolja reklama prenošenje od usta do usta.

Prihodi od turizma u Bugarskoj čine oko 13 odsto BDP zemlje koja važi za jednu od najjeftinijih turističkih destinacija u Evropi, i koja je popularna medju Nijemcima, Rusima i Britancima.