UberBOAT počeo sa radom Hrvatskoj

Uber Technologies Inc pokrenuo je svoju glisersku uslugu u Hrvatskoj, povezujući glavna turistička mjesta duž jadranske obale

UberBOAT, koji nudi glisere za smještaj do 12 ljudi, već je među ostalim testiran u Istanbulu i Miamiju, a tokom ljeta će raditi u Hrvatskoj.

Biće konkurencija ostalim brodskim službama duž jadranske obale.

Usluga će biti dostupna, putem aplikacije Uber, iz gradova Split i Dubrovnik na južnom Jadranu, kao i na ostrvu Hvaru. Cijena iznajmljivanja čamca za prijem do osam osoba za putovanje od Splita do Hvara, na primjer, koštaće 2.600 kuna (oko 350 eura).

– UberBOAT nudi dvije različite usluge – transfer između kopna i ostrva ili iznajmljivanje brzog broda za poludnevne ili cjelodnevne izlete … Nema mogućnosti za noćenje na brodu niti najam plovila bez kapetana i mornara – naveo je Uber u saopštenju.

Korisnici će moći da definišu vlastiti itinerer tokom dnevnih putovanja ili se odlučiti za organizovani raspored koji uključuje neke od najpopularnijih odredišta.

Hrvatska je popularna turistička destinacija u Evropi s turizmom koji u bruto domaćem proizvodu zemlje učestvuje sa 18 posto.