Švajcarci su izmislili novu vrstu čokolade

Gastro

U Šangaju je premijerno predstavljena Rubi čokolada, četvrta vrsta čokolade poslije mliječne, crne i bijele

Predstavnici švajcarskog giganta i proizvođača čokolade Barry Callebaut objasnili su da su u proizvodnji korištena zrna kakaoa boje rubina u kombinaciji sa bobičastim voćem.

Nova čokolada je nazvana Rubi, zbog ružičaste boje, poslednja je od četiri vrste čokolade kreirane od izlaska bijele čokolade tridesetih godina prošlog vijeka.

Proizvođač se nada da će nova vrsta slatkiša brzo steći popularnost među ljubiteljima čokolade. Ukus nove čokolade je potpuno drugačiji, a oni koji su je probali kažu da nije ni gorak, ni mliječan, ni sladak.

“Rubi čokolada je veoma različita i vrlo pametna stvar. Osvježavajuća je i ima laganu i kremastu strukturu. Ima lagan voćni ukus, tako da niste ni svjesni da jedete jedno parče za drugim. Tako će potrošači moći da pojedu mnogo više ove čokolade od drugih vrsta na koje su već navikli”, izjavio je ekspert za čokoladu Angus Kenedi.

Ostaje da vidimo da li je ovo samo marketinški potez kompanije i da li će ova vrsta čokolade doživjeti popularnost svojih prethodnica. Činjenica da ju je osmislio jedan od najvećih proizvođača čokolade i kakaoa ohrabruje.