Zvezda i partizan počeli Ligu Evrope remijem

Sport

Oba beogradska kluba ostvarili su neriješen rezultat u prvom kolu Lige Evrope. Zadovoljniji mogu biti igrači partizana, koji su bod osvojili u gostima

Fudbaleri Partizana odigrali su nijerešeno u Bernu sa ekipom Jang Bojsa. Pred 13.000 ljudi na stadionu Vankdorf, Partizan je poveo u 11. minutu golom Marka Jankovića, nakon akcije koja je uključivala četiri dodavanja iz prvog dodira i sjajan pas Zorana Tošića.

Nakon odbijenog udarca u 14 minutu, Kristijan Fasnaht je dohvatio drugu loptu i poravnao, ali i postavio konačan rezultat. U nastavku je Partizan popravio igru i bio dosta sigurniji, ostavio dosta blji utisak, ali nije bilo promjene rezultata.

Fudbaleri Crvene zvezde i BATE Borisova odigrali su neriješeno 1:1 u Beogradu.

Prvu dobru šansu, Zvezda je iskoristila. Srnić je poslao fenomenalnu loptu sa desnog boka, pogodio Nemanju Radonjića u stopalo i „crveno-beli“ su došli do vođstva u 54. minutu.

Posle gola domaći fudbaleri su napravili nekoliko izglednih šansi, ali se rezultat nije mijenjao. Sve do 72. minuta, kada su gosti došli do izjednačenja.

Rezervista Nikolaj Signevič je umakao odbrani, odlično reagovao na idealan centaršut Mirka Ivanića, i lako savladao Borjana.

Borba se rasplamsala, pa su obje ekipe mogle do pobjede, ali se meč završio rezultatom 1:1.

Crvena zvezda će u sljedećem kolu igrati protiv Kelna u Njemačkoj 28. septembra.