McLaren predstavlja specijalno izdanje 720S modela

Limuzine

Tokom proteklih nekoliko godina, McLaren Automotive brend proširio je svoju liniju proizvoda nevjerovatnim tempom, postajući jedno od najvećih imena u sferi superautomobila…

Taj uspjeh se svakako može delimično pripisati trkačkoj istoriji brenda; zapravo, McLaren je jedno od najuspješnijih imena u istoriji Formula 1,  sa osam konstruktorskih titula, 12 vozačkih šampionata i preko 160 grand prix pobjeda. Kako bi proslavili svoj trkački legat, McLaren je kreirao specijalno izdanje 729S modela, nazvano MSO Apex Collection.

Ime automobila kreirano je kao referenca apeksa na pet slavnih evropskih grand prix staza, istih onih koje je McLaren tokom godina koristio za testiranje i razvoj svojih automobila. Specijalno izdanje ograničeno je na samo petnaest modela, pri čemu je svaki identifikovan najvećom brzinom koju je McLaren vozač postigao u 720S modelu preko određenog apeksa.

Model specijalnog izdanja sadrži samo estetska osvježenja, dok je mehanički gledano identičan 720S Track Pack varijanti, koja je 25 kilograma lakša od standardnog 720S i dolazi sa eksterijernim detaljima od karbona, sportskim izduvnim sistemom i McLaren Telemetry System opcijom. Pored toga, MSO Apex Collection dobija karbonske stranice, produžene papučice, MSO volan sa dvobojnom oblogom od alkantare, MSO pedalu gasa i ključ, kao i izobilje MSO Apex logoa i bedževa.

Kupci ovog modela specijalnog izdanja će dobiti i VIP tretman sa Formula 1 propusnicom, zajedno sa prilikom da učestvuju u Pirelli Hot Laps iskustvu. McLaren 720 MSO Apex Collection će biti dostupan za kupovinu samo u Evropi, sa početnom cijenom od 355.000 dolara.