Gvardiola na pojačanja ove sezone potrošio 314,3 miliona evra

Sport

Dosadašnji Atletikov štoper Ajmerik Laporte postao je posljednje pojačanje Mančester Sitija nakon što su vlasnici kluba aktivirali otkupnu klauzulu od 65 miliona evra te je tako Francuz postao drugi najplaćeniji defanzivac u istoriji fudbala

Sitijev menadžer Đuzep Gvardiola i ovaj put je odnio pobjedu na finansijskom planu, a nestvarno zvuči podatak da je samo u ovoj sezoni potrošio više od 300 miliona evra, što do sada nije niko uradio prije njega.

Preciznije, lider Premijeršipa je potrošio astronomskih 314,3 miliona evra na dovođenju Laportea, Benjamin Mendija, Kajl Vokera, Bernarda Silve, Edersona, Danila, Daglasa Luiza, Olarenvajua Kajodea i Luku Ilića.

Ukoliko ovoj cifri dodamo i 213 miliona koliko je Siti potrošio prošle sezone dolazimo do ukupne sume od čak 527,3 miliona potrošenih za pojačanja u dve Pepove godine na Etihadu.

Podsjetimo, Gvardiola se prije samo četiri dana žalio nakon odlaska Aleksisa Sančeza u Mančester Junajted.

– Ima igrača čije plate ne možemo da platimo. Imamo budžet za transfere i jednostavno ne možemo. Nismo dovodili igrače od 100 ili 90, pa ni 80 miliona evra. Trenutno, ne možemo toliko da platimo. I njihove plate, ne možemo – rekao je tada Gvardiola.