Zašto je suosnivač Epla rasprodao sve bitkoine

Lider

Suosnivač Epla otkrio da je jedno vrijeme eksperimentisao sa bitkoinom, ali je u jednom, ispostavilo se pravom trenutku odlučio da se oslobodi svih kriptovaluta

Stiv Vozniak (Steve Wozniak) je tokom izlaganja na Nordic Business Forumu obrazložio zašto mu je dosta eksperimentisanja s virtuelnim valutama i kako se riješio svih bitkoina koje je posjedovao. Kako se ispostavilo, to je učinio u pravom trenutku, kada je vrijednost bitkoina bila još oko 20.000 dolara.

Iako nije htio da otkrije koliku je količinu bitkoina kupio, rekao je da ih je nabavio dok im je vrijednost bila 700 dolara, dakle negdje tokom leta 2017. godine. Shodno tome, sve i da je nabavio jedan jedini bitkoin, eksperiment mu se višestruko isplatio.

Kao razlog odustajanja navodi da nije hteo biti jedan od onih koji konstantno prate cene bitkoina i brinu hoće li ona ići gore ili dole. Vozniak jednostavno nije želio da se opterećuje brojkama, jer mu to kako sam kaže nije potrebno u životu.

Dodao je i da ga novac nikada nije pretjerano zanimao, pa stoga i ne trguje dionicama.

Iako je ranije smatrao da je bitkoin potencijalno bolji za čuvanje vrijednosti nego što je to dolar i zlato, sada smatra kako najpoznatija kriptovaluta još nije dovoljno sazrela da bi se koristila kao sredstvo plaćanja.