Najjači lideri – Putin, Tramp, Mej, Papa Franjo, Si Đinping

Časopis „Tajm“ napravio je listu 100 najuticajnijih ličnosti svijeta, a u kategoriji „Lideri“ našli su se Vladimir Putin, Donald Tramp, Tereza Mej, Si Đinping, papa Franjo, Redžep Tajip Erdogan, Kim DŽong Un

Cijeli popis objavljen je na internet stranici časopisa, a o svakoj ličnosti napisana je kolumna. Zanimljivo je da je autor kolumne o Putinu bivši predsjednik SSSR-a Mihail Gorbačov. On je odao priznanje ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu što je sačuvao rusku državu i ekonomski je ojačao.

– Suočivši se sa krizom koju je naslijedio od svog prethodnika, predsjednik Vladimir Putin uspio je stabilizovati situaciju, očuvati rusku državu i ojačati njenu ekonomsku poziciju, piše Gorbačov.

On, takođe, ukazuje na potrebu za promjenom sistema vlasti u Rusiji i uvjerenje da Moskva može uspjeti „samo kroz demokratiju“.

Na listi časopisa „Tajm“ je pet kategorija – „Pioniri“, „Umjetnici“, „Ikone“, „Divovi“ i „Lideri“.

U raznim oblastima na popisu 100 najuticajnijih ljudi na svijetu našli su se i kćerka američkog predsjednika Ivanka Tramp i njen suprug Džared Kušner u kategoriji „Pioniri“, kao i šef Sistema federalnih rezervi SAD Dženet Džilen u kategoriji „Divovi“.