Pet savjeta za kupovinu jeftinijih avio-karata ovoga ljeta

Travel

Putnici koji ne mare mnogo za sezonu ljetnjih odmora, već svoja putovanja uglavnom planiraju van sezone, lakše dolaze do jeftinijih karata za putovanje, kao i do jeftinijeg smještaja na željenoj destinaciji

Oni drugi, koji svoje ljetovanje planiraju baš u sezoni, često nisu takve sreće ili su unaprijed spremni da podnesu trošak svog ljetnjeg odmora. Ipak, i u sezoni je moguće naći jeftinije avionske karte, ako se malo potrudite, piše Travel and Leisure.

Stručnjaci, koji se prodajom avio-karata bave posredstvom interneta, daju pet savjeta za njihovu povoljniju nabavku ovoga ljeta:

1. Izaberite jeftinije vrijeme za putovanje 

Razmišljajte o graničnim periodima sezone, a to su kraj maja i prve nedjelje juna, kao i druga polovina avgusta.

2. Rezervišite karte unaprijed 

Optimalan rok za rezervaciju bi bio najkasnije tri nedjelje pred putovanje.

3. Ako znate datum boravka… 

Ako vam je tačan datum i period boravka poznat mnogo ranije, najbolje vrijeme da počnete da tražite kartu za željeni let jeste 160 dana pre puta. Što je prije pronađete, uštedjećete više novca.

4. Birajte manje popularne aerodrome 

Letovi koji povezuju manje popularne aerodrome možda oduzimaju nešto više vremena da dođete do željenje destinacije, ali vam definitivno mogu uštedeti znatne sume novca.

5. Letite radnim danima 

Kompanije nemaju isti broj letova svim danima u nedjelji. Mnogima je srijeda najmanje popularan dan za letenje, a ujedno i dan kada karte mogu biti znatno jeftinije