iPhone X najprodavaniji telefon u 2018.

Mobilni

Epl je bio kritikovan zbog kreiranja najskupljeg iPhone modela ikada, međutim to ovaj telefon nije spriječilo da postane najprodavaniji model tokom prvog kvartala 2018. godine

Odmah za njim na drugom i trećem mjestu se nalaze iPhone 8 i iPhone 8 Plus modeli.

Prema podacima Strategy Analytics, Epl je isporučio 16 miliona iPhone X telefona tokom prvog kvartala, dok su se iPhone 8 i 8 Plus isporučila u 12,5 i 8,3 miliona primjeraka, respektivno. Ono što je još impresivnije, jeste da se Epl model prethodne generacije, iPhone 7, našao na četvrtom mjestu sa isporučenih 5,6 miliona jedinica. Na petom i šestom mjestu se nalaze Xiaomi Redmi 5A i Samsung Galaxy S9+, mada ova dva rezultata ne predstavljaju iznenađenje. Xiaomi Redmi 5A je entry-level telefon, sa cijenom koja privlači mnoge kupce u zemljama u razvoju, dok je Galaxy S9+ objavljen krajem prvog kvartala i relativno mali broj isporučenih primjeraka je ušao u ovu statistiku.

Ukoliko se trend nastavi, Strategy Analytics vjeruje da će Galaxy S9+ preuzeti vodeću poziciju po isporuci tokom drugog kvartala, kada će i iPhone X izgubiti na popularnosti.