Da biste živjeli na ovom ostrvu morate imati prosječan dohodak od 2,5 miliona dolara

Living

Najbogatija adresa, odnosno poštanski broj u Americi je ekskluzivno ostrvo, Fisher Island, nešto manje od pet kilometara udaljen od Majamija. Ostrvo je naseljeno elitom – tamo žive biznismeni, sportisti, supermodeli, akvokati… Na ostrvo se može doći helikopterom ili brodom i pravi je raj za najveće svjetske bogataše

Prosječan prihod na ostrvu je 2015. godine bio nevjerovatnih 2.5 miliona dolara, piše Blumberg, što je za čak milion više od drugoplasirane Silicijumske doline.

Na Fisher Islandu se nalazi 218 domaćinstava, a tamo živi 467 ljudi. Zanimljivo je da na ostrvu, veličine 315 kvadratnih kilometara svaki dan radi oko 500 ljudi. Naime, broj usluga koje se pružaju na ostrvu prilično je šokantan.

Ostrvo ima osam restorana uključujući i nekoliko vrhunskih steak restorana, potom ogroman golf teren, teren za posmatranje ptica, 18 teniskih terena od koji su nekih isti kao vimbldonski travnjak, dok su ostali identični kao i tereni na Roland Garosu. Ostrvo ima privatnu plažu dugačku skoro dva kilometra, koja je cijela nasuta peskom, koji je dovezen sa Bermuda. Svako jutro radnici poravnavaju pijesak i tako svako jutro iznova izgleda kao da je tek prvi put posut. Ali, navodno je među stanarima ostrva najpopularniji ogromni javni spa.

Što se tiče ostalih svakodnevnih stvari koje su bitne za život, ostrvo ima banku, poštu, prodavnicu i privatnu školu, koja je opremljena s teretanama, košarkaškim terenima i ostalim sportskim terenima. Na ostrvu je i hitna pomoć, ali nema apoteka, fast-foodova i sličnih uslužnih djelatnosti koje se mogu vidjeti u gradu.

Na ostrvu žive ljudi iz pedesetak zemalja, a Fisher Island sve do 1906. godine nije ni bilo ostrvo. Nekad je to bio dom samo jedne porodice – Vanderbilt, a 1906. godine vlasti u Miamiju su, kako bi rasteretili saobraćaj kroz luku, iskopale kanal i odvojile taj dio od grada Miamija. Vlasnik ostrva neko vrijeme je bio Dana Dorsey, prvi milioner crnac iz Južne Floride.

Ostrvo je zatim prodato 1919. godine kralju nekretnina Carlu Fisheru. Godinu dana kasnije Fisher je ostrvo dao Williamu Vanderbiltu II, u zamjenu za veliki brod i deset dolara. Dogovor je to o kojem kruži legenda da ni jedan ni drugi nisu bili trijezni kada su dogovarali tu zamenu.

Vanderbilti su bili vlasnici ostrva narednih dvadeset godina i u tom su periodu sagradili nekoliko velikih kuća na ostrvu, pistu za avione i slično. Nakon Vanderbiltove smrti 1944. godine vlasništvo nad ostrvom se mijenjalo nekoliko puta, a od 1987. godine vlasnik je Fisher Island Club.