Neobičan hotel – nudi sobe na otvorenom

Ako želite direktan spoj sa prirodom, ali niste oduševljeni idejom da veče provedete u vreći za spavanje, sigurni smo da ćete biti oduševljeni ovim sjajnim arhitektonskim rešenjem. Ono pruža ljudima radost spavanja ispod zvijezda i odmora u udobnom hotelskom krevetu

Zero Real Estate’s Schwendi Suite je hotelska soba bez zidova, prozora i krova, smještena u osamljenoj šumi u regionu Togenburg u švajcarskim Alpima, piše Metro.

Riječ je o kreaciji švajcarskih koceptualnih umjetnika Frenka i Patrika Riklina koji su, kako možemo da prepostavimo, riješili da uštede novac na kupovanje umjetničkih dijela za zidove dozvolivši gostima da gledaju nevjerovatne prizore prirode koji se pružaju u daljini.

Oni koji odluče da ovde provedu noć, a potom se probude u divljoj prirodi, potrebno je da se prijave u obližnjem hotelu Apenrose (koji posjeduje zidove i krov, ne brinite). Odatle, batler dovodi goste direktno do njihove sobe.

Soba bez zidova se nalazi visoko iznad doline Togenburga. Pogled je, kako očekujete, veoma impresivan – gledate pravo u planine i svjetlucavo jezero Šehndazi.

Koristi su jasne. Udahnućete svježi planinski vazduh, uživati u prizorima i spavati iznad zvijezda. Interesovanje za ovu sobu je ogromno. Već do sada na listi čekanja je više od 4.500 ljudi.