Putovanje kroz Irsku luksuznim vozom

Lux

 

Irska je poznata po prelijepoj slikovitoj prirodi, smaragdnom zelenilu, liticama, plažama i uopšte idličnom prirodnom okruženju. Do sada se ova zemlja mogla obići u dugim i neudobnim vožnjama automobilom, ali izgleda da je tome došao kraj!

Zahvaljujući luksuznom vozu koji je pušten u pogon, Irska će moći da se doživi na jedan potpuno drugačiji i nezaboravan način. Možda ste do sada bili u prilici da vidite mnoge luksuzne vozove, ali ovaj je nešto posebno.

Belmond Grand Hibernian, povešće vas na šestodnevno putovanje po Smaragdnom ostrvu, kako još nazivaju Irsku, i doživjećete ovu zemlju na nevjerovatno uzbudljiv način.

Voz sa deset vagona posjeduje 20 kabina, dvoje kola za ručavanje kao i vagon u kojem možete sjediti, pijuckati piće i razgledati krajolik. Iz kompanije Belmond, kažu da ovo iskustvo možete uporediti kao da putujete nekom pokretnom irskom seoskom kolibom, ali u pitanju nešto više. Iako enterijer voza podsjeća zaista na uređenje neke rustične kolibe, unutrašnjost ovog voza je izuzetno luksuzna. Vodilo se računa o najsitnijim detaljima poput karirane posteljine ili tradicionalnih stonih lampi.

40 vrhunskih majstora i restauratora radilo je na obnavljanju namještaja koji je otkupljen od državne irske željeznice. Angažovan je i dizajnerski studio iz Londana kojem je zadatak bio da oživi arhitekturu starog Dablina i prenese je u unutrašnjost voza. Šestodnevno putovanje otpočinje u Dablinu, nastavlja se kroz Kork, Kilarni, Galvaj, Belfast i Voterford, nakon kojeg se putnici vraćaju u Dablin. Putnici će uživati i u luksuznom meniju koji u ponudi ima:dimljenog lososa, plodove mora, divljač.

Cijene za ovo putovanje su takođe ekskluzivne pa tako za dva polupansionska noćenja morate izdvojite €3.160, za četiri €5,420 dok ćete šest noćenja morati da platite €7,722.