Mala električna Honda već zainteresovala hiljade kupaca

Automobil

Honda e Prototype debitovala je u utorak na ženevskom auto-salonu, a japanski proizvođač pohvalio se da je dobio veliki broj upita od zainteresovanih kupaca u Evropi.

Hondin električni automobil prva je zvezda na štandu tog brenda u Ženevi – i to sa pravom.

Model na struju, koji je projektovan specijalno za evropske kupce, privukao je veliku pažnju na premijeri, a japanska kompanija pohvalila se da je već registrovala 15.000 potencijalnih kupaca ovog vozila.

I pored velikog interesovanja, oni koji žele da postanu vlasnici Honde e Prototype moći će zvanično da naruče auto tek na ljeto, kažu u tom proizvođaču.

Honda e Prototype evoluirao je iz Urban EV koncepta iz 2017. godine. Japanska kompanija naglašava da je ključni epitet za ovo vozilo „urbano“, s obzirom da autonomija u vožnji sa punim baterijama iznosi relativno skromnih 200 km.

Ipak, u Hondi kao prednost navode da se baterije na brzom punjaču mogu dopuniti do 80% kapaciteta za svega 30-ak minuta.

Honda e Prototype za pogon koristi elektromotor postavljen pozadi, pa se i snaga šalje na zadnje točkove.

Specifikacije motora za sada nisu objavljene, a u Hondi kažu da je on prilično snažan za vozilo ove veličine.

Iako je e Prototype praktično spreman za proizvodnju, japanska kompanija navodi da će konačna produkcijska verzija (koja će se do kraja godine naći na evropskim putevima) imati premijeru na sajmu automobila u Frankfurtu, u septembru.