Ferari planira prvo SUV vozilo u svojoj istoriji

Automobil

Lamborghini i Ferrari su italijanske kompanije koje su takođe i najveći rivali u automobilskoj industriji

Najluksuzniji i najbolji superautomobili konstruisani su u ovim fabrikama, pa se otuda stvorilo rivalstvo koje traje mnogo godina. Lamborghini je nedavno objavio da će predstaviti svoje SUV vozilo koje će se zvati Urus i ovo vozilo će zvanično biti predstavljeno u decembru ove godine.

Zato je Ferrari odlučio da predstavi svoju SUV verziju. Direktor Ferrari i Fiat Chrysler kompanija, Serđio Marikone je potvrdio glasine koje kruže već neko vreme i izjavio da je „mrtav ozbiljan“ i da je čvrsto riješio da ova kompanija konstruiše sledeću generaciju vozila.

„Odavno smo prešli razmatranja i predloge i već je odlučeno da će se ovakvo vozilo praviti. Ostalo je da se dogovorimo oko još nekih detalja, ali znamo da će biti u pitanju ograničeno izdanje od samo 30 komada. Potrebno je vrijeme kako bi osmislili pravi način da uklopimo dizajn i tehnologiju i da pružimo luksuzno vozilo koje će biti ekskluzivno i koje će privući još više vozača ka ovom brendu.“, rekao je Marikone.

Biće vrlo zanimljivo vidjeti šta će se desiti kada se pojavi ovaj SUV model. Još uvjek nema infomracija o cijeni, imenu ili mogućem izgledu, ali Ferrari tvrdi da ćemo prvi Ferrari SUV vidjeti 2021. godine.