Alumina iz Zvornika najuspješnije preduzeće u RS

BiH

Komanija Alumina iz Zvornika osvojila je prvo mjesto u kategoriji najuspješnijih velikih privrednih društava u Republici Srpskoj u prošloj godini, prema ocjeni Privredne komore RS

Priznanje u ovoj kategoriji osvojila su i preduzeća Mlijekoprodukt iz Kozarske Dubice i preduzeće Sim tehnik iz Kotor Varoša.

U okviru manifestacije Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2018. godinu, u kategoriji srednjih preduzeća najuspješnija su Vendom iz Laktaša, Rašević iz Bijeljine i Telegrup iz Banjaluke.

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić uručio je nagrade u kategoriji malih privrednih društava, a nagrađeni su: Farmavit iz Ljubinja, King iz Doboja, Vladrag sa Pala, Kromeks iz Prijedora i Tanasić iz Bijeljine.

Preduzeća koja su imala značajnu investiciju i doprinijela zapošljavanju su Dermal R iz Kotor Varoša, Kolektor CCL iz Laktaša i Boksit iz Milića.

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević je nagrade za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti u prošloj godini uručio M:telu iz Banjaluke, Miri iz Prijedora i Mljekari Pađeni iz Bileće.

U kategoriji za doprinos razvoju ženskog preduzetništva nagrađeni su direktor kompanije Mikropek iz Banjaluke Željka Krkoška, direktor kompanije RS silikon iz Mrkonjić Grada Jelena Kuridža, te direktor kompanije Sim prom iz Dervente Ljiljana Subotić.

Posebno priznanje za ostvareni izvoz u prošloj godini dodijeljeno kompaniji EFT Rudnik i termoelektrana Stanari, a za doprinos razvoju turizma pripalo je Olimpijskom centru Jahorina.

Za otvaranje malih linija i povezivanje Republike Srpske sa značajnim evropskim destinacijama posebno priznanje dodijeljeno je Aerodromima Republike Srpske. Posebno priznanje za internacionalizaciju poslovanja privrednih subjekata iz Republike Srpske dodijeljeno je Elnos grupi iz Banjaluke, a za doprinos privrednom razvoju izrazito nerazvijenih opština preduzeću Termal int iz Lopara.