Preminuo urednik magazina Faktor i Prestige, Jole Petković

Jovica Jole Petković rođen je 9. januara 1964. godine u Loparama.

Osnivač i izdavač je prve privatne regionalne novine „Korzo“ u BiH, u Tuzli 1991.

Osnivač i glavni i odgovorni urednik prve privatne novine u Republici Srpskoj, „Ekstra magazin“, 1994. godine.

Osnivač i urednik i džet-set magazina „Ekskluziv“, osnivač i izdavač dnevnih novina „Nacional“ u Srbiji i Republici Srpskoj, te suosnivač i jedan od urednika nezavisnog lista „Respekt“ u Banjaluci.

Osnivač i izdavač biznis magazina „The Prestige“, kao i The Prestige portala za BiH i Srbiju, te osnivač „Faktor magazina“ 2014. godine, čiji je urednik bio sve do smrti.

Jole Petković je bio osnivač i enigmatskog lista „Orfej“, a njegovi enigmatski radovi su objavljivani u najtiražnijim enigmatskim listovima na Balkanu.

Učesnik je odbrambeno-otadžbinskog rata, tokom koga je kao novinar radio u listu „Štit“ – novini Istočno-bosanskog korpusa Vojske Republike Srpske.

Predsjednik Republike Srpske ga je na Vidovdan 1993. godine odlikovao „Medaljom heroja Milana Tepića“.

Dokumentarni film „Trag“, čiji je bio producent i koscenarista, 2004. godine je osvojio „Zlatnog viteza“ – najprestižniju rusku nagradu iz oblasti filma čiji su pokrovitelji patrijarh moskovski i cijele Rusije, predsjednik Ruske Federacije i Parlament Rusije.

Ime Joleta Petkovića ostaće upisano zlatnim slovima u izdavaštvu i novinarstvu Republike Srpske! Bio je najbolji među nama.
Vječna mu slava.