Skoro kao flegšip, a u pola cijene: Stiže Honor 20 Pro

Mobilni

Kineska kompanija Honor krajem prošle godine u prodaju je pustila pametni telefon Honor View 20, koji je za samo mjesec dana prodat u 1,5 miliona primjeraka.

Prema glasinama koje stižu iz Kine, „mlađi brat“ kompanije Huawei se sada sprema da predstavi unapređenu verziju tog telefona, koja bi u prodaji trebalo da se nađe već 25. aprila pod imenom – Honor 20 Pro.

Ono po čemu bi novi uređaj trebalo da se ističe je Sonyjev IMX600 senzor, koji se nalazi i u Huaweijevim ovogodišnjim flegšip telefonima.

Sa zadnje strane Honor 20 Pro bi trebalo da ima trostruku kameru, u konfiguraciji: jedna kamera sa senzorom od 40 megapiksela, u kombinaciji sa 20-megapikselnom širokougaonom kamerom i jednom 8-megapikselnom telefoto kamerom, a tu je i optički zum od 3X.

Prema izvoru iz Kine, uređaj bi trebalo da ima 6,1-inčni OLED ekran i senzor otiska prsta smješten ispod ekrana (što je prvi takav Honorov uređaj koji će se prodavati van Kine, s obzirom na to da se Honor Magic 2 prodaje samo na matičnom tržištu).

Honor 20 Pro će pokretati HiSilicon Kirin 980 čipset, koji se nalazi i u Huaweijevim premijum modelima P30 i P30 Pro.

Korisnicima će na raspolaganju biti verzije od 6 i 8GB RAM-a te, kao i od 128 do 256GB interne memorije za skladištenje podataka.

Takođe se spominju i Gaming+ Link, Link Turbo, CPU Turbo i GPU Turbo opcije.

A kao najzanimljivija informaciaja o novom Honoru 20 Pro navodi se cijena, koja bi trebalo da iznosi oko 450 eura.