Moet & Chandon brend proslavlja 150 godina Imperial šampanjca

Moet Imperial, slavni šampanjac Moet & Chandon brenda, rođen je 1869.godine…

On je kreiran kao omaž veze koja je od 1801.godine postojala između Napoleona Bonaparte i Žan-Remi Moeta, unuka osnivača slavne kuće vina. Ovo ime je takođe omaž veze između Moet & Chandon brenda i francuske kraljevske porodice. Ikonski Moet & Chandon šampanjci poznati su po svom jedinstvenom stilu, prestižu i luksuzu. Ova flaša ograničenog izdanja, lansirana posebno za ovu radosnu priliku, zaista je privlačna zbog svojih zlatnih tonova i nijanse ćilibara koja karakteriše šampanjac koji se u njoj nalazi.

Brut šampanjac postao je krucijalni element bilo kog obroka koji se služio za najvažnijim stolovima ovog svijeta. Nije iznenađujuća činjenica da on može biti uparen sa praktično bilo kojom hranom – od predjela do deserta.

Kao obilježavanje sto pedesete godine brenda, oni su redizajnirali logo i pretvorili ga u novi simbol koji će na dalje obilježavati ovaj šampanjac, koji u sebi sadrži sve one elemente koji sačivanjaju jedno idealno piće: puterasti ukus i dugo sazrijevanje.

U njemu se takođe nalazi kombinacija tri varijeteta grožđa: telo Pinot Nero, gipkost Pinot Meunier i finese OF Chardonnay, što ga čini glatkim i preukusnim. Sa svojim živahnim i voćnim ukusom, ovaj šampanjac je prefinjen, izbalansiran i izvrstan, što nam jasno objašnjava zašto je popularan u čitavom svijetu.