Aukcijska kuća Sotheby’s lansira sopstveni brend vina

Nakon nekoliko decenija aukcijske prodaje vina i drugih alkoholnih pića, Sotheby’s aukcijska kuća planira da stvari uradi malo drugačije ove sezone.

Umjesto prodaje vina sa potpisima drugih brendova, aukcijska kuća sada želi da postane proizvođač i nametne se na tržištu svojom privatnom kolekcijom. Kao dio ovog luksuznog ansambla, Sotheby’s nudi 12 vina, uključujući 2018 Sancerre iz Francuske, 2017 Saint-Emilion iz Bordoa i 2017 Sonoma Coast Pinot Noir, zajedno sa Grand Cru Blancs de Blancs šampanjac koji prodaje od 2012.godine. U ponudi će bit ii Haut-Medoc i Pessac-Leognan iz Bordoa, Sancerre i Sancerre Rose, crveni Langhe Nebbiolo, pjenušavi Prosecco Valdobbiadene Superiore Brut i Sonoma County Chadonay. Ove flaše mogu biti kupljene pojedinačno ili u tematskim kolekcijama sa šest flaša, dok je dostupna i čitava kolekcija.

Komentarišući ovu ponudu, Hajme Riči, vođa globalnog vinskog biznisa rekao je: “Vina su nastala kao dio proizvođača sa kojim imamo dugu saradnju, pošto i jedni i drugi uživamo u vinima i jedinstvenim ličnostima koje stoje iza njih, tako da smo sasvim prirodno postali dobri prijatelji. Svako vino ima svoj registarski broj, što nas povezuje sa našim naslijeđem aukcijske kuće”. Kolekcija se može kupiti tokom Sotheby’s wine aukcije u Njujorku i Hong Kongu, kao i online.